Skip to content

HUIDVEROUDERING

Huidveroudering is een normaal verschijnsel en is onvermijdelijk bij alle mensen. Huidveroudering begint eigenlijk al vanaf de twintigste jaar maar wordt pas echt zichtbaar tussen de 35ste en 40ste jaar. De snelheid en de mate waarmee de huid veroudert wordt deels door erfelijke en deels door uitwendige factoren bepaald. Ook de leefstijl van de persoon speelt bij huidveroudering een belangrijke rol. In het algemeen maken vrouwen zich eerder en vaker zorgen over de tekenen van huidveroudering dan mannen.

 

HOE ONTSTAAT HUIDVEROUDERING?

Bij het ontstaan van huidveroudering spelen zowel biologische inwendige factoren als uitwendige factoren een rol.

INWENDIGE (INTRISIEKE) HUIDVEROUDERING

Deze vorm van huidveroudering is de geprogrammeerde biologische veroudering en is onvermijdelijk voor ieder persoon. Deze vorm van huidveroudering is een natuurlijk proces en is genetisch bepaald.

UITWENDIGE (EXTRINSIEKE) HUIDVEROUDERING

Deze vorm wordt voornamelijk bepaald door omgevingsfactoren.  Je huid is voortdurend blootgesteld aan factoren uit de omgeving, zoals zonlicht en zonneapparatuur, roken, overgewicht , hormonen , voeding, luchtverontreiniging (rook en gassen) en klimatologische factoren (hitte, wind).

WELK INVLOED HEEFT (OVERMATIGE) ZONBLOOTSTELLING?

Het is inmiddels bekend dat de ultraviolette stralen in de zon (zowel UV-A als UV-B) kankerverwekkend is voor huidcellen. Op de lange duur leidt langdurige onbeschermde blootstelling aan UV stralen ook tot versnelde huidveroudering. De UV stralen kunnen dieper in de huid doordringen dan mensen denken. Onderdelen van het bindweefsel zoals elastine en collageen raken voor altijd beschadigd. De huid wordt daardoor dunner, droger , rimpeliger, schilferiger en vertoont een gele verkleuring. Bloedvaatjes verliezen ook hun elasticiteit, waardoor in de huid verwijde adertjes zichtbaar zijn. Pigmentcellen maken meer pigment aan om de huid enigszins bescherming te bieden tegen de schadelijke UV stralen. Dit zien we terug als ouderdomsvlekken.

Wist je dat 90% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door invloeden van buitenaf!

WAT KAN JE ZELF DOEN?

 • Gebruik elke dag een crème met minimaal SPF 30. Een SPF factor in  make-up is niet voldoende.
 • Kies jij er wel voor om in de zon te gaan zitten, smeer je dan elke 2 uur in en gebruik een crème met SPF 50.
 • Probeer de zonnebank zoveel mogelijk te vermijden.
 • Verminder het nuttigen van alcohol.
 • Stop met roken.
 • Zorg voor voldoende slaap.
 • Voorkom onnodige stress.
 • Zorg voor voldoende beweging, nachtrust en een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Beperk hierbij de inname van suikers.
 • Gebruik de juiste producten voor thuis. Verkeerde producten kunnen het huidverouderingsproces ook versnellen

BEHANDELPLAN

Huidveroudering kan je helaas niet stoppen, maar door middel van een totaal aanpak, kunnen we het wel zo lang mogelijk uitstellen of vertragen. Des te eerder je hier mee begint, des te beter. Hierdoor kun je alvast preventief te werk gaan.

TE BEHANDELEN MET 

 • Facial: ANTI AGE SPECIAL
 • Chemische Peeling
 • SkinPen Microneedling

TIP!

Voeg de Liquid Peptide toe aan jouw huidroutine!

De botox in een potje, een ultra-hydraterende serum dat moeiteloos en snel in de huid doordringt en u de allerbeste anti-ageing technologie biedt.  De productie van collageen en elastine wordt versterkt, fijne lijntjes en rimpels worden verfijnd en de natuurlijke opslag van hyaluronzuur in de huid is verhoogd. De huid blijft zacht aanvoelen, is diep gehydrateerd en ziet er aanzienlijk jeugdiger uit.

Plan hier jouw afspraak in