Skip to content

HYPERPIGMENTATIE

Bij hyperpigmentatie is de aangedane huid donkerder verkleurd dan de rest van de huid. Dit geeft een bruine, grijze of zelfs zwarte verkleuring van de huid.

 

WAT IS PIGMENT?

We spreken van hyperpigmentatie als er een ophoping van pigment aanwezig is in delen van de huid. De huid kleurt door pigment bruin, hyperpigmentatie ziet er dan ook uit als een donkerder gekleurd stuk huid, of een verzameling van sproeten/vlekken. Hyperpigmentatie is een symptoom van een aantal huidaandoeningen, ook ontstaat het soms als gevolg van huidveroudering.

Wanneer je last hebt van hyperpigmentatie, dan kun je dit cosmetisch erg storend vinden. De pigmentvlekken zijn vaak donker van kleur en vallen daardoor op, zeker als het in je gezicht is.

OORZAKEN

Er zijn meerdere factoren die hyperpigmentatie kunnen veroorzaken. Meestal treedt dit op als symptoom van een andere huidaandoening. Zonbeschadiging speelt de belangrijkste rol, maar ook hormonen en huidveroudering hebben er invloed op. Een aantal mogelijke oorzaken op een rij:

 

  • blootstelling aan de zon/huidveroudering
  • hormonale invloeden (de pil, zwangerschapsmasker)
  • medicijnen en cosmetica
  • post- inflammatoire reactie (reactie op een ontsteking)
  • gevolgen van een ziekte (auto-immuunziekten, vitamineafwijkingen) of behandeling
  • Onjuist product gebruik

HOE KOM IK ER VANAF?

Net zoals bij alle huidindicaties, ben je niet van de één op de andere dag van je hyperpigmentatie af. Dit vraagt tijd, consistentie en veel geduld. Af en toe een behandeling gaat hier ook niet bij helpen. Een combinatie van de juiste producten en behandeling is de weg naar een gezonde huid.

TE BEHANDELEN MET

  • Chemische Peeling
  • SkinPen Microneedling

THUISGEBRUIK

Het beste product voor hyperpigmentatie is het Oxy-R Peptide serum. Dit serum bevat Oxyresveratrol. Oxyresveratrol blokkeert de werking van het enzym tyrosinase. Tyrosinase is het belangrijkste enzym dat verantwoordelijk is voor het aanmaken van melanine. Het blokkeren ervan zorgt ervoor dat de hyperpigmentatie aanzienlijk verheldert. 

Gebruik dit serum in kuur verband samen met CSA.

 

Afspraak maken voor een behandeling?