Skip to content

KERATOSIS PILARIS

Keratosis pilaris is een veel voorkomende onschuldige huidaandoening veroozaakt door een verstoorde uitrijping van hoorncellen van de haarzakjes. Keratosis pilaris ontstaat meestal al op de kinderleeftijd en kan zowel bij jongens als bij meisjes optreden. 

 

HOE ONTSTAAT ZIET HET ERUIT?

We zien kleine ruwe, rode bobbeltjes op plekken waar de haren uit de huid komen. Er ontstaat het beeld van een kippevel. Meestal geeft keratosis pilaris geen klachten; er is doorgaans geen jeuk of pijn. Doordat bacterieën zich nestelen in de slecht uitrijpende haarzakjes, ontstaat er op sommige plaatsen kleine onstekingen en/of infecties waardoor er kleine puskoppen tevoorschijn komen. De afwijking wordt vooral gezien aan de strekzijde van de bovenarmen, bovenbenen en billen. Soms komt keratosis pilaris voor in het gezicht. De uitgebreidheid verschilt van persoon tot persoon.

HOE ONTSTAAT KERATOSIS PILARIS?

De precieze oorzaak is onbekend. Wel wordt de afwijking vaak gezien bij mensen met een atopie (dw.z. aanleg om allergisch te reageren, waaronder atopisch eczeem, astma en hooikoorts) 

HOE KOM IK ER VANAF?

Smooth Body Exfoliating Kit

Dit krachtige maar zachte trio bevat zowel AHA’s als BHA’s en werkt om zichtbare, verheven huidbultjes glad te strijken die worden veroorzaakt door een veelvoorkomende huidaandoening die keratosis pilaris wordt genoemd.

Smooth Body Scrub

De scrub maakt gebruik van een krachtig complex van chemische en mechanische exfolianten om het uiterlijk van een droge, hobbelige huid glad te strijken. Doordrenkt met voedende moringaboter, glijdt de romige scrub moeiteloos over het lichaam om de huid te onthullen die zichtbaar vernieuwd, verfrist en zacht aanvoelt.

Smooth Body Mitt

De handschoen richt zich voorzichtig op gelokaliseerde delen van een ruwe, hobbelige huid om verstopte haarzakjes vakkundig weg te poetsen. Gebruiksvriendelijk en perfect voor op reis, scrubben was nog nooit zo eenvoudig.

Smooth Body Lotion

Lichtgewicht en snel absorberende Smooth Body Lotion maakt gebruik van een krachtig drietal exfolianten; melkzuur, salicylzuur en ureum, die samenwerken om de huid zacht weer naar boven te halen. De exfoliërende lotion zorgt ook voor een diepgaande voeding, dankzij een infusie van een complex van moringaboter en squalaan om de huid aan te vullen met hydratatie en essentiële lipiden, waardoor het uiterlijk van een ruwe of droge huid wordt verzacht en gladgestreken.

 

HOE TE GEBRUIKEN:

Gebruik 2-3 keer per week. Masseer Smooth Body Scrub voor het douchen of baden in cirkelvormige
bewegingen in de droge huid. Laat het 5 minuten intrekken voordat u het afspoelt. Gebruik vervolgens Smooth
Body Mitt (handschoen kan ook zonder Smooth Body Scrub gebruikt worden). Droog gebruik voor een
intensievere peeling, of vochtig gebruik voor een zachtere peeling. Wrijf zachtjes over de huid met lichte
cirkelvormige bewegingen. Masseer iedere ochtend en avond Smooth Body Lotion met zachte, cirkelvormige
bewegingen in de droge huid. Volg indien nodig met een zonbeschermer.

 

Bekijk de webshop voor meer informatie