Skip to content

PMU POWDER BROWS

PMU Ombré Powder Brows is een techniek in de semi permanente make-up waarbij er met een machinale, dunne naald pigment in de huid wordt gezet. Ombré Powder Brows zijn geen vorm van een traditionele tatoeage, dit komt omdat het pigment niet zo diep in de huid wordt gezet als bij een ‘normale’ tatoeage. Door minder diep te werken is de kans op vergrijzing minimaal en daardoor zal het effect 1,5 tot 2,5 jaar op de huid zichtbaar blijven.

 De term ‘Powder Brows’ is gegeven omdat deze techniek het effect van een wenkbrauw poeder geeft en is  is geschikt voor alle huidtypes.

DE BEHANDELING

Voorafgaand aan de behandeling nemen wij een uitgebreide intake formulier af, in dit intake formulier worden alle contra-indicaties doorgenomen zodat we er zeker van zijn dat je de behandeling veilig en zonder complicaties kunt ondergaan.

Daarna vindt er een uitgebreide wenkbrauw meting plaats. Dit noemen we ook wel de pre-draw (voortekening). Hier gaan we kijken wat de precieze uitmetingen zijn van jouw wenkbrauwen en wat het beste past bij je gezichtsvorm voor het mooiste resultaat.  Ook worden de wenkbrauwen tijdens de pre-draw  symmetrisch en strakker gemaakt.

Tijdens de pre-draw zie je al hoe de wenkbrauw shape eruit komt te zien, natuurlijk kan je tijdens deze voortekening de wenkbrauwen laten aanpassen naar wens.

 

Daarna gaan we kijken naar een juist pigment. Hierbij wordt gekeken naar de huids- en haarkleur.

Houd er wel rekening mee dat de wenkbrauwen direct na de behandeling altijd wat aan de donkere kant zijn! De tint neemt na genezing nog af.

 

Indien je akkoord gaat, beginnen we aan de powderbrows. De behandeling zelf duurt gemiddeld 2 uur. Ik probeer stipt te werken en meestal lukt dat, maar soms kan de behandeling meer tijd vragen dus hou rekening met je dagplanning dat het zou kunnen uitlopen.

Na de behandeling is het volkomen normaal dat de wenkbrauwen nog vrij intens en warm zijn. De donkerheid en ‘hardheid’ neemt nog af met -50% na de genezing. Ook de warme tint zal veranderen in een assige en koele toon na genezing.

Na 7 tot 9 weken zijn de wenkbrauwen compleet genezen, dan zie je ook het definitieve resultaat zien.

Voor persoonlijk advies in verband met de powderbrows mag je mij altijd contacteren via whatsapp service 0687405300 door een foto door te sturen van je wenkbrauwen.

 

BIJWERKEN

Een eerste bijwerking is noodzakelijk. Zonder de bijwerking zullen de powderbrows maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling vervaagt tot 70 procent van de powderbrows, na het bijwerken vervaagt 30 procent waardoor je uiteindelijk natuurlijke powderbrows hebt.

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de eerste bijwerkingsafspraak binnen 5-8 weken na de eerste behandeling. Boek je bijwerkingsafspraak meteen na het boeken van de eerste behandeling zodat je zeker bent van een plekje tussen de 5-8 weken na de eerste behandeling. Eerder dan vijf weken bijwerken is niet mogelijk omdat de powderbrows dan nog niet genezen zullen zijn.

Als het niet lukt om voor de bijwerkingsafspraak binnen de 5-8 weken te komen, kun je een afspraak boeken voor de periode van 9-12 weken na de eerste behandeling maar dan betaal je een extra van 50 euro omdat de specialiste meer tijd dan gewoonlijk zal nodig hebben voor de behandeling.

(S)PMU Ombré Powder Brows gaan gemiddeld 2 jaar mee mits u u houdt aan de nazorg instructies. Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat u langer kan genieten van je permanente make up. Daarnaast is het van belang dat je goed omgaat met je huid en je wenkbrauwen.

Ga je vaak zonnebaden? Dan is de kans op vervaging natuurlijk sneller. Het voordeel is wel dat bij (S)PMU Ombré Powder Brows de pigmenten geleidelijk vervagen en geen kale plekken komen in de wenkbrauwen.

GENEZINGSPROCES

De wenkbrauwen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact zullen ze beginnen te vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korstjes en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid.

Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat van je powderbrows is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.

Dag 1-4: zeer donker
Dag 5-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
Dag 11-27: géén zichtbare kleur of vorm
Dag 28-55: kleur en vorm begint terug te komen
Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

 

De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren.

Zeer vette huid: tot 6 maanden
Vette tot normale huid: 6-14 maanden
Droge tot zeer droge huid: 15-24 maanden

VOOR EN NA ZORG

 • Geen alcohol en drugs 48 uur voorafgaand aan de behandeling
 • Geen cafeïne (koffie, thee, cola Red Bull of andere energiedrank voor de behandeling
 • Geen zon/zonnebankkuur voor de behandeling
 • Geen bloed verdunnende medicijnen innemen 48 uur voorafgaand aan de behandeling (in overleg met arts)
 • Geen asprine, ibuprofen of naproxen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling
 • 2 paracetamol mag wel worden ingenomen voor de behandeling
 • Geen vitamine A, E (ook geen multivitaminen) innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling
 • Geen vit A, E crèmes of zalf ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pigmentatie (2 weken van voren stoppen)
 • Geen Corticosteroïden creme of zalf ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pimentatie.
 • Indien u bij een dermatoloog onder behandeling bent raadpleeg deze dan alvorens u de behandeling laat uitvoeren
 • Eerste dag elk uur schoonmaken met de door ons meegegeven wattenschijfjes
 • Vanaf dag 3 insmeren met de door ons meegeven zalf tot de korstjes eraf zijn
 • De eerste 7 dagen de wenkbrauwen droog houden
 • De eerste 4 dagen niet sporten
 • De eerste 3 weken de huid niet blootstellen aan zonlicht
 • De eerste 3 weken (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijden.
 • Nooit aan de korstjes zitten!

Goed genezen resultaten beginnen bij een goede nazorg. De PMU kan nog zo goed gezet zijn maar wanneer de nazorg niet wordt nageleefd kan dit slechte resultaten geven. 

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de eerste bijwerkingsafspraak binnen 5-8 weken na de eerste behandeling. Boek je bijwerkingsafspraak meteen na het boeken van de eerste behandeling zodat je zeker bent van een plekje tussen de 5-8 weken na de eerste behandeling. Eerder dan vijf weken bijwerken is niet mogelijk omdat de powderbrows dan nog niet genezen zullen zijn.

Als het niet lukt om voor de bijwerkingsafspraak binnen de 5-8 weken te komen, kun je een afspraak boeken voor de periode van 9-12 weken na de eerste behandeling maar dan betaal je een extra van 50 euro omdat de specialiste meer tijd dan gewoonlijk zal nodig hebben voor de behandeling.

Afspraak maken voor PMU?