Skip to content

SKINCARE ROUTINE

Een skincare routine is de volgorde waarin je bepaalde producten voor je huid gebruikt. Maar niet alleen de juiste volgorde is belangrijk, ook de producten die je gebruikt dragen hieraan bij. In de ochtend gebruik je namelijk andere producten dan in de avond. Hieronder wordt aangegeven in welke volgorde je het beste jouw producten aan kan brengen

OCHTEND

 1. Reiniger

Begin jouw huidroutine altijd met reinigen, dit is belangrijk om de huid voor te bereiden zodat de producten ook beter worden  opgenomen in de huid. Gebruik twee verschillende reinigers. Als eerste reiniger gebruik je een olie reiniger of crème reiniger (Lipid Balance Cleansing Oil of Cream Cleanse) . De tweede reiniger gebruik je een op basis van je huidprobleem en huidtype.

 1. Toner

Breng de huid in evenwicht en versterkt de effectiviteit van vervolgproducten met een zachte toner. Door het gebruik van een toner zullen de serums nog beter in de huid worden opgenomen.

 1. Serum

Als je meer dan één serum aanbrengt, gaat een waterserum altijd voor een olieserum (bijvoorbeeld de Hydr8 B5 voor de C-Tetra). Antioxidanten zoals vitamine C of koperen PCA zijn van essentieel belang om ‘s morgens te worden aangebracht om de huid de gehele dag te beschermen.

 1. Oog crème

Breng altijd eerst je oog crème aan voorafgaand aan een moisturiser of zonbescherming.

 1. Moisturiser en zonbeschermer
  Combineer je moisturiser altijd met een zonbescherming.
 

 

AVOND 

 

 1. Reiniger

Begin eerst met de oogmake-up remover (Eyes & Lips Micellar Cleanse) en daarna hetzelfde als in de ochtend, twee verschillende reinigers. 

Eerst een olie reiniger of crème reiniger en de tweede reiniger gebruik je een op basis van je huidprobleem en huidtype.

 1. Toner

Breng de huid in evenwicht en versterkt de effectiviteit van vervolgproducten met een zachte toner.

 1. Serum

De huid is ‘s nachts het meest actief wanneer de vernieuwing van huidcellen wordt versterkt. Dit maakt het de ideale tijd om vitamine A-serums te gebruiken die ook de vernieuwing van de huidcellen versnellen. Bepaalde vitamine A’s kunnen worden gedeactiveerd door zonlicht, dus neem altijd retinol of retinalserum op in jouw  nachtroutine. (r-Retinoate® kan dag en nacht worden gebruikt.) Mocht je zwanger zijn of borstvoeding geven kan je de Bakuchiol gebruiken.

 1.  Oog crème

Breng altijd eerst je oog crème aan voorafgaand aan een moisturiser of zonbescherming.

 1. Moisturiser
  ‘s Nachts is ook de ideale tijd om te hydrateren, omdat rijkere vochtinbrengers de tijd hebben om diep in de huid te dringen.

Nieuwsgierig geworden naar de producten?